flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Вибори депутатів місцевих рад та сільських селищних міських голів 2015 році

27 листопада 2015, 10:32

 

 

В Україні 25 жовтня 2015 року пройшли місцеві вибори – чергові вибори депутатів обласних, районних, міських, сільських та селищних рад, міських, селищних, сільських голів. 

На нинішніх виборах українці обирали мерів 358 міст обласного та районного значення, причому в містах із кількістю виборців понад 90 тис осіб (за даними ЦВК їх налічується 38) вони пройдуть в два тури, якщо в першому турі жоден із кандидатів не набере 50% голосів.

Мерів міст і сільських та селищні голів, а також депутатів сільських і селищних рад обирали за мажоритарною системою.

Депутатів обласних, районних, міських і районних у містах рад (загалом це 869 місцевих рад) обирали за пропорційною системою з відкритими партійними списками.

Загалом в Україні відбулося близько 20 тис. виборів депутатів місцевих рад та сільських, селищних, міських голів.

За виборчий процес у Широківському районі до Широківського районного суду Дніпропетровської області звернулась районна організація партії до Широківської селищної виборчої комісії Дніпропетровської області про визнання неправомірною та скасування постанови, зобов’язання вчинити певні дії. За результатами розгляду – районній організації партії в задоволені позову відмовлено. Постанова Широківського районного суду позивачем була оскаржена в апеляційному порядку. Ухвалою апеляційного суду, рішення суду першої інстанції залишено без змін.