flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Звіт про проведення "День відкритих дверей" 19.05.2017 року

24 травня 2017, 16:30

         З метою підвищення загального рівня правової культури та вдосконалення системи правової освіти школярів, набуття ними необхідного рівня правових знань, формування у них поваги до права, а також побудови правового діалогу між судовою владою та суспільством задля покращення доступу до правосуддя у Широківському районному суді Дніпропетровської області запроваджено проведення «Днів відкритих дверей».

         Так, 19 травня 2017 року в Широківському районному суді Дніпропетровської області вже вкотре було проведено День відкритих дверей, і це вже стало гарною традицією.

         Про проведення даного заходу судом проінформовано громадськість шляхом поміщення відповідного оголошення на офіційній веб-сторінці Широківського районного суду Дніпропетровської області.

         Цього разу відвідувачами суду стали учні 9 класів Широківської середньої загальноосвітньої школи № 2.

        Захід проводився за участю голови суду Широківського районного суду Леонідової Олени Володимирівни, керівника апарату Бай Євгена Тарасовича, заступника керівника апарату суду Лила Євгена Валерійовича, судового розпорядника Суховерко Ганни Миколаївни, спеціаліста з питань персоналу Радковської Ольги Вікторівни.

       Голова  Широківського районного  суду Леонідова Олена Володимирівна привітала учнів та провела для них ознайомчу лекцію щодо основних принципів роботи судової системи України, та  за допомогою презентації розповіла про кримінальну відповідальність неповнолітніх.

      Керівник апарату Бай Євген Тарасович розповів школярам цікаву історію  створення Широківського районного суду від часу заснування до сьогодення.

    Судовий розпорядник Суховерко Ганна Миколаївна розповіла про традиційні символи судочинства, зокрема про богиню правосуддя – Феміду та її атрибути, про суддівський молоток.

     Заступник керівника апарату суду Лила Євген Валерійович розповів школярам про роботу апарату  суду,  їх задачі та обов’язки, кваліфікаційні вимоги та заробітну плату працівників апарату суду.

     Потім  заступник керівника апарату суду Лила Євген Валерійович провів для школярів екскурсію по  приміщенню суду: відвідування робочих кабінетів, огляд залів судових засідань, канцелярії суду, архіву,  інформаційних стендів, що сприяють роботі суду і громадян.

    Після оглядової екскурсії приміщенням суду, учні були запрошені до кабінету голови суду Леонідової Олени Володимирівни, де суддя розповіла про роботу судді, показала учням  мантію та нагрудний знак в якому здійснюється правосуддя.

    Найцікавішим етапом даної зустрічі став модельний судовий процес в якому взяли участь безпосередньо самі школярі.  В залі судового засідання № 1 Широківського районного суду школярі відтворили судовий процес розгляду цивільної справи та спробували виявити власні здібності як судді, позивача, відповідача, секретаря судового засідання, судового розпорядника.

      Керівником апарату для учнів була проведена підсумкова правова вікторина «Основи права» де школярі продемонстрували свої набуті знання, та за підсумками вікторини найактивніших та найрозумніших школярів було нагороджено грамотами.

   Наприкінці зустрічі працівники Широківського районного суду Дніпропетровської області побажали усім присутнім школярам успіхів у підкоренні нових висот у вивченні права.